Nieuws

Uitreiking “D’n Alaaf” 2017

Sinds 2004 maken wij jaarlijks op Carnavalszaterdagmiddag het “Paar van het Jaar” bekend. Hiervoor wordt een paar benaderd dat in het dagelijkse leven zich op een bijzondere manier verdienstelijk (heeft ge-)maakt voor (een van de) Hapertse verenigingen (sport, muziek, toneel, carnaval, etc), en dat hiervoor tijdens Carnaval wordt gehuldigd middels het toekennen van deze representatieve functie. Ook mogen zij sinds 2008, met dank aan de sponsoren, ‘D’n alaaf” uitreiken.

Waardering “Paar van het jaar”

Vanaf het eerste jaar zijn er al diverse paren als “Paar van het Jaar” gehuldigd. We hebben de status van het “Paar van het Jaar” daarnaast bijzonder cachet gegeven, door deze mensen op een “Carnavaleske manier” een waardering toe te laten kennen aan een of meerdere verenigingen. En wel in de vorm van “Den Alaaf”, een geldbedrag dat middels een symbolische cheque zal worden uitgereikt door het “Paar van het Jaar”. Aangezien, naast de Pintewippers en het Genootschap van Oud Prinsen van de Pintewippers, een aantal Hapertse bedrijven bereid zijn gevonden hiervoor een sponsorbedrag ter beschikking te stellen, kunnen we elk Carnaval deze ludieke gebeurtenis laten plaatsvinden.

Onze nieuwe NAR en het “Paar van het jaar”

Ieder jaar op Carnavalszaterdagavond omstreeks 22.15 uur, ontvangt een (of enkele) vereniging(en) “D’n Alaaf”, een cheque ter waarde van € 500,–. Het “Paar van het jaar” hoeft niet persé direct verbonden te zijn aan de geselecteerde vereniging(en), maar voor de hand liggend is dat wel. Uiteindelijk is het de bedoeling dat vele Hapertse verenigingen een keer “leverancier” worden voor het “Paar van het Jaar” en eveneens een keer in aanmerking komen voor “D’n Alaaf”.

Tijdens de Familiemiddag werd Harm Castelijns, onder de naam van “NhARm”, gepresenteerd als de nieuwe nar van de Pintewippers en werden Henri en Gerrie Jansen geïnstalleerd als het “Paar van het Jaar”. Nar “NhARm” mocht later op de avond “D’n Haoperse Lachebek”, de waarderingsprijs voor een van de deelnemers van de Hapertse zittingsavonden “Vur Haopert, dur Haopert”, uitreiken aan “UGHODA”.

Uitreiking “D’n Alaaf”

De vrijwilligers van Jeugdvakantieweek Oewakedoe hebben, uit handen van het Paar van het Jaar, “D’n Alaaf” uitgereikt gekregen. Met de check ter waarde van 500 euro werd aan hen de waardering uitgesproken voor de wijze waarop ze al vele jaren op creatieve en enthousiaste wijze inkleuring geven aan de laatste vakantieweek van de Hapertse jeugd. Wij wensen hen van harte proficiat en hopen dat ze dit nog vele jaren blijven doen.

“D’n Alaaf” is reeds uitgereikt aan de volgende verenigingen:

  • 2008 – St. Jeugdorganisatie Los hoes
  • 2009 – EHBO afd. Hapert
  • 2010 – Muziekvereniging Kunst Adelt
  • 2011 – Korfbalvereniging VVO Hapert
  • 2012 – Voetbalvereniging VV Hapert
  • 2013 – Jeugdcarnaval CV de Pintewippers
  • 2014 – CV Ge wit mér nooit
  • 2015 – Stichting Wielercomité HSV
  • 2016 – CS Ge Kékt Mer
  • 2017 – Jeugdvakantieweek Oewakedoe
Scroll naar boven