logo Boerenmert

De Boerenmert kenmerkt zich door Kempische gemoedelijkheid, ongedwongen sfeer, vele bezienswaardigheden en veel muziek.

De organisatie van Stichting Boerenmert zorgt steeds weer voor een sfeervolle aankleding van het dorpscentrum!

Op de Boerenmert zijn diverse oude ambachten en creaties te zien waardoor men zich kan inleven in de tijd van 1900 tot 1950. Hapert verranderd op die manier naar een heus openluchtmuseum. Zo zijn er bij de oude ambachten personen aanwezig die alles weten te vertellen over het vak wat men vroeger uitvoerde zoals de touwslager, de boekdrukker, de mosterdmaker, de stoelenvlechter, de klompenmaker, de sigarenmaker, de turfkloter, de bezembinder, de barbier en de tingieter.
Daarnaast zijn er verschillende demonstraties met de hulp en inzet van dieren, zoals schapen, landgeiten, paarden, koeien, ganzen en kleinvee. In totaal zijn er maar liefst circa 750 dieren aanwezig op de Mert.

Boerenmert

Optredens en demonstraties

Op het Boerenmertpaviljoen vindt u ouderwetse gezelligheid door afwisselende optredens van de Zjoem en Vernice. Echter, op 4 andere plekken zijn ook artiesten aan het optreden. De laatste jaren is de Boerenmert daarmee ook een muzikaal evenement geworden.

Daarnaast zijn er verschillende demonstraties met de hulp en inzet van dieren, zoals schapen, landgeiten, paarden, koeien, ganzen en kleinvee. In totaal zijn er maar liefst circa 750 dieren aanwezig op de Mert.

Historische optocht

Een aanrader en uniek in zijn samenstelling is de historische optocht die twee keer op deze dag door het dorp trekt. In deze optocht trekken de volgende creaties aan u voorbij; de burgemeester in traditionele outfit, de pastoor met zijn pastoorsmeid, de dokter, het schoolklasje met meester en juffrouw, de melkboer met melkkar, de kolenboer met kolenkar, de nonnen, de heerboeren, de schaapherder, het boeren bruidspaar dat deze dag gaat trouwen op de hoogkar, gegoede burgers op een hoge fiets en de stroper. Ook rijden er in de optocht vele mooie oude wagens en tractoren mee. De optocht wordt gecompleteerd door een gilde, diverse aanspannen met paarden en diverse voertuigen.

Voor deze Boerenmert is er een aparte website aangemaakt!

Impressie Boerenmert

Scroll naar boven