Nieuws

Hendrik Mollen is de nieuwe Prins van c.v. de Pintewippers!

Daar is Hij dan!

Na een jaar dat volledig werd overheerst en overschaduwd door de corona-pandemie en in de positieve overtuiging dat Carnaval 2022 door zal kunnen gaan, presenteerde de Pintewippers zaterdag 20 november hun nieuwe Prins. Niet zoals gebruikelijk op de zaterdagavond, maar ’s middags, en niet in de vorm van een uitbundige carnavaleske feestavond, maar met een beperkt aantal zitplaatsen, enkel bestemd voor de leden van de Pintewippers. Eindelijk kreeg Prins Fundamento (Hans Vosters), na een jaar extra wachten, dan toch zijn opvolger. De commissie Prins had de voorbije weken, zoals gebruikelijk via de media, weer voor de nodige verwarring gezorgd. Een act van de “Mannen van het Benkske”, bekend van de Hapertse zittingsavonden, resulteerde uiteindelijk in de onthulling van een van de deelnemers aan de act, Hendrik Mollen, als de nieuwe Prins van de Pintewippers, de 60e Prins van Hapert! Hij kwam op het podium tevoorschijn uit een kantelende aanhanger van zijn werkgever Hapert Aanhangwagens. In zijn kielzog verscheen zijn vriend Tom de Beijer als zijn Adjudant. 

Hendrik is met zijn bijna 26 jaar een van de jongste van zijn 59 voorgangers als Pintewippers-prins! Hij is een geboren en getogen Hapertenaar en zeker geen onbekende in Carnaval vierend Hapert. Hij maakt al vanaf 2015 deel uit van de Raad van Elf van de Pintewippers. Als zodanig is hij ook een vaste deelnemer aan de zittingsavonden waarin hij ook jaarlijks een markante rol vervult in de wervelende acts van Jong Nederland. Daarnaast is Hendrik, evenals zijn vriend Tom, al vanaf het ontstaan een van de drijvende krachten van de wagenbouwers van Ge Wit Mer Nooit. Hendrik is werkzaam als verkoper/teamleider van de Parts-afdeling bij Hapert Aanhangwagens. In zijn resterende vrije tijd is hij muziekliefhebber en gaat hij graag wandelen. Zijn Adjudant Tom is net 26 jaar en als uitvoerder werkzaam bij zijn onlangs opgerichte eigen bedrijf De Beijer Infra. Hij is sportief aangelegd want zijn hobby’s zijn wielrennen, mountainbiken en vissen. Zowel Hendrik als Tom is (weer) vrijgezel(lig).

Als zijn Prinsennaam koos Hendrik voor Prins “Remorques”, de Franse vertaling voor aanhangers. Tom zal tijdens Carnaval zijn vriend en nieuwe Prins begeleiden onder de naam van Adjudant Bennie Haaks. Het nieuwe duo is enthousiast en staat te popelen om Carnaval 2020 eindelijk een succesvol vervolg te geven. “We hebben er tenslotte lang genoeg gewacht” is hun motto.

Scroll naar boven