Nieuws

Prins Remorques 2.0!

Na een wederom bijzonder Carnavalsjaar 2022 en met de hoop dat Carnaval 2023 en de aanloop daar naar toe een meer traditioneel verloop zal kennen, presenteerde de Pintewippers zaterdag 19 november hun nieuwe Prins.

Vorig jaar regeerde Prins Remorques in Hapert en vanwege het turbulente jaar is er toen voor gekozen om hem aan het einde van Carnaval in te vriezen in plaats van hem te verzuipen. Misschien kunnen we hem dan te zijner tijd ontdooien en nog een keer gebruiken, was het idee.

Menigeen was daarom in de veronderstelling dat Prins Remorques nog een jaar de scepter over het Pintewippersrijk zou zwaaien. In de aanloop naar de bekendmaking heeft de commissie prins geprobeerd om voor verwarring te zorgen en ook in de act die zaterdag op het podium werd opgevoerd, bleef lang in het midden of het weer Hendrik zou zijn of toch iemand anders. Misschien waren de rollen tussen prins en adjudant wel omgedraaid?

Uiteindelijk bleek het toch Hendrik Mollen te zijn die na een jaar te zijn ingevroren, redelijk geconserveerd uit de diepvries tevoorschijn kwam en dus de 61e Prins van de Pintewippers zal zijn. Tom de Beijer is wederom van de partij als zijn adjudant.

Hendrik is inmiddels een jaar ouder en nu bijna 27 jaar. Hij is een geboren en getogen Hapertenaar en zeker geen onbekende in Hapert. Ook Carnaval vieren is hem niet vreemd. Hij maakt al vanaf 2015 deel uit van de Raad van Elf van de Pintewippers. Jaarlijks neemt hij deel aan de zittingsavonden in de acts van Jong Nederland. Daarnaast is Hendrik, evenals zijn vriend Tom, al vanaf het ontstaan een van de drijvende krachten van de wagenbouwers van Ge Wit Mer Nooit. Hendrik werkt als verkoper/teamleider van de Parts-afdeling bij Hapert Aanhangwagens. In zijn resterende vrije tijd is hij muziekliefhebber, is hij parttime DJ en gaat hij graag wandelen. Zijn Adjudant Tom is net 27 jaar geworden en als uitvoerder werkzaam bij zijn eigen bedrijf De Beijer Infra. Hij is sportief aangelegd want zijn hobby’s zijn wielrennen, mountainbiken en vissen. Zowel Hendrik als Tom zijn nog steeds vrijgezel(lig).

Als zijn Prinsennaam koos Hendrik voor Prins “Remorques 2.0”, een moderne variant op ‘d’n twidde’. Tom had op de valreep nog wel een verrassing in petto. Hij zal tijdens Carnaval zijn vriend begeleiden onder een andere naam: Adjudant Zonk. Hiermee verwijzend naar de niet immer glad geplaveide wegen die hij wekelijks aanlegt.

Ze staan in de startblokken om van Carnaval 2023 een succes te maken onder het motto:

“Hier zen we weer, het wordt nog gekker dan de vurrige keer”.

Scroll naar boven